Nature

Epic 300

vanaf €45,00
Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 08-08-2021.205km-300km


Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de EPIC300 te Kluisbergen (205 - 300km). Dit event maakt deel uit van de Epic Series


OpgeletEPIC300 organiseren in het oorspronkelijke format op 9 mei is na overleg met de gemeente Kluisbergen en de politiezone Vlaamse Ardennen onmogelijk. Ook alle alternatieve vormen zijn op deze datum geen optie. Het evenement wordt daarom verplaatst naar 21 augustus 2021.


Op 21 augustus starten de echte wielerfanaten in Kluisbergen voor de derde editie van de EPIC300, een magnifieke fietstocht van maar liefst 300km door de Vlaamse heuvels. Nieuw dit jaar is dat de eerste 200km in waaiers gereden worden. De waaiers worden ingedeeld volgens snelheid en Je kan kiezen tussen 29km/u, 32km/u en 35km/u gemiddeld voor de eerste 200km. Voor de laatste 100km is er timing voorzien en is het parcours afgepijld. Vanaf dan is het voor iedereen zijn eigen tempo... . De EPIC300 is de tweede challenge in het rijtje van de EPIC HEROES SERIES. Na deze challenge zullen we al meer weten over wie een gooi zal doen naar de overwinning van de Epic Heroes.


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

Het parcours begint met de meest vlakke lus naar Heuvelland. Daarna volgt de lus naar Oudenaarde en we sluiten af met een lus richting Ronse. In de laatste 100km, die afgepijld is, moeten maar liefst 18 hellingen bedwongen worden. Goed voor 1800m+!


OPGELET: Dit event heeft plaats op de openbare weg en is geen wedstrijd. De verkeersregels moeten ten allen tijde gevolgd worden.

 • 300km

  • Start en finish: Het Kluisbos in Kluisbergen
  • 5 bevoorradingen (na +/- 66km, +/-120km, +/-180km en +/-250km) + eindbevoorrading
  • Finishen kan tot 21u35

   GPX beschikbaar voor download vanaf 14/08/2021.


  • 205km

   • Start en finish: Het Kluisbos in Kluisbergen
   • 3 bevoorradingen (na +/- 80km, +/-145km) + eindbevoorrading
   • Finishen kan tot 21u35

    GPX beschikbaar voor download vanaf 14/08/2021.
    Event Informatie

   • Adres - Bereikbaarheid - Parking

    Adres: De start en finish zijn gelegen aan de Sporthal van Kluisbergen in de Poletsestraat 59, B 9690 Kluisbergen. 

    Er is een ruime parking op 500m van het recreatieoord voorzien. (volg de gele parking pijlen).

   • Dagindeling - Uurschema

    Zaterdag 21 augustus 2021

    EPIC 300: 
    7.00: Start Waaier 1 
    7.05: Start Waaier 2 
    … 
    7.35: Start Waaier 8 

    205km: 
    7.55: Start Waaier 1 
    8.00: Start Waaier 2 
    … 
    8.30: Start Waaier 8

   • Afhalen stuurbordje

    Stuurbordjes


    Als startbewijs krijg je een stuurbordje. De stuurbordjes worden vooraf opgestuurd met de post. Indien u meerdere deelnemers inschrijft, worden de stuurbordjes opgestuurd naar het adres van de accounthouder. Zorg dat het adres in uw account correct en volledig is.
   • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Douches - Kleedkamers

    Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, worden douches, kleedruimtes en bewaring sporttassen op dit ogenblik niet aangeboden.
   • Ongevallenverzekering

    Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

   • Goede doel Think Pink

    De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.    Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


    BEWEGEN GEEFT LEVEN

    Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


    THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

    Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

    • Informeren over borstkanker
    • Sensibiliseren over het belang van screening
    • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
    • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

    Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

    Meer info vind je op think-pink.be  

   • Fotoservice

    Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

   • Organisatie

    De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

    Dit event maakt deel uit van de Epic series.

    Wedstrijd Informatie

   • Startprocedure

    Bij de 300km en 205km zal er gestart worden in waaiers van 50 personen met telkens 5 minuten tussen. De waaiers worden ingedeeld op basis van gemiddelde snelheid. Personen die hebben aangegeven om in dezelfde waaier te rijden, worden bij elkaar gezet.


    EPIC300: 

    • Waaiers starten vanaf 7u met telkens 5min tussen.
    • De eerste 200km worden afgelegd in de vooraf bepaalde waaiers. Bekijk hierboven het tijdschema in detail.
    • Er wordt 200km op GPS gereden en de laatste 100km is er tijdsregistratie en pijlen voorzien.
    205km:
    • Waaiers starten vanaf 7u55 met telkens 5min tussen.
    • De eerste 105km worden afgelegd in de vooraf bepaalde waaiers. Bekijk hierboven het tijdschema in detail.
    • Er wordt 105km op GPS gereden en de laatste 100km is er tijdsregistratie en pijlen voorzien.
   • Tijdslimieten

    Er kan gefinished worden tot 21u35.

   • Tijdsregistratie / Live coverage

    Op je stuurbordje kleven er 1 of 2 timing chip(s). Zorg ervoor dat je je stuurbordje steeds op de juiste manier vastmaakt en dat je de chips niet plooit. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

    Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er passeert, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

    Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete deelnemers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

    Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

   • Bevoorradingen

    BEVOORRADINGEN

    Op het parcours zijn er verschillende bevoorradingen met drank en snacks. De exacte locaties zijn aangeduid op de parcourskaart (zie tab ‘parcours). De bevoorradingen hebben standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … 

    De bevoradingsposten zullen Covid-proof worden ingericht!
   Media


   • EPIC300 - 2019

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .

    • EPIC300 - 2018

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben)

      FB album 

     Resultaten


     Epic300 F.A.Q. 's


     • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

      We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

     • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

      EPIC300: 

      Er wordt 200km op GPS gereden en de laatste 100km is er tijdsregistratie en pijlen voorzien.      205km:
      Er wordt 105km op GPS gereden en de laatste 100km is er tijdsregistratie en pijlen voorzien.
     • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

      Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

      In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

     • Mag ik deelnemen met een e-bike?

      NEE. Voor de Epic300 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. 

     • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

      Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

      Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

      Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

      Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

     • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

      Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


     • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


      We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

      Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

      Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


      • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

      • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

      • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

     • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

      De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

     • Zijn er toiletten voorzien aan de bevoorradingen?

      Ja, onderweg aan de bevoorradingen kan je gebruik maken van toiletten.

     • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

      Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Voor de Epic300 wordt dit eveneens gebruikt voor de tijdsopname. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

      Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

     • Is er een tijdsregistratie?

      Ja, er is tijdsregistratie de laatste 100km.

     • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

      Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

     • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

      Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

     TRAIL D'ORVAL FLORENVILLE - Nog (maar) 50 plaatsen beschikbaar