Nature

Epic 200

vanaf €45,00
Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 26-06-2021.


50km-100km-200km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents


Officiële webpagina van de EPIC 200 (50 - 100 - 200km). Dit event maakt deel uit van de EPIC Series

Opgelet - Wegens de evolutie van het coronavirus en de nieuwe evenementenprotocollen is de EPIC200 uitgesteld tot 26 juni in plaats van 24 april.


Met 200km MTB parcours, wordt het een echte uitdaging tegen jezelf! Noteer alvast de zaterdag 26 juni 2021 in je agenda, want je mag het voor geen geld van de wereld missen!

Je geniet van de mooiste bossen, velden en natuurgebieden. Het parcours is voor 80% offroad, de overige 20% zijn verharde verbindingsstukken komen goed van pas om even te recuperen of voor de elites om eens stevig door te trappen en het verschil te maken. Je hebt 15 uur om deze epische uitdaging, de EPIC200, te voltooien. Is de 200 km niet voor 2021, Geen probleem! We stellen u twee "kleinere" afstanden van 100 en 50 km voor.


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

Je mag je verwachten aan mooie paden in een zeer groene omgeving. De parcoursen zijn glooiend met enkele langere klimmen erin en dus voorzien van de nodige hoogtemeters. De exacte locaties van de bevoorradingen, hoogteprofielen en het parcours zelf kan je - van zodra ze beschikbaar zijn - hieronder terugvinden. 

Opgelet: vindt plaats op de openbare weg. De wegcode dient ten allen tijde gerespecteerd te worden.


 • EPIC200 2021 - 200KM - 3320m+

  • 3 bevoorradingen (Rekening houdend met de huidige situatie): 54km, 98km, 155km
  • Eindbevoorrading
  • Start: 6u00-7u00
  • Finishen kan tot 21u

  GPX beschikbaar voor download vanaf 19/06/2021
 • EPIC200 2021 - 100KM - 1760m+

  • 1 bevoorrading (Rekening houdend met de huidige situatie): 56km
  • Eindbevoorrading
  • Start: 9u00-12u00
  • Finishen kan tot 21u
   GPX beschikbaar voor download vanaf 19/06/2021
  • EPIC200 2021 - 50KM - 990m+

   • Geen bevoorrading (Rekening houdend met de huidige situatie)
   • Eindbevoorrading
   • Start: 12u00-13u00
   • Finishen kan tot 18u

    GPX beschikbaar voor download vanaf 19/06/2021


   Praktische informatie


   • Adres - Bereikbaarheid - Parking

    Adres: Start, finish en inschrijvingen zijn gesitueerd bij Collège Saint-Benoit de Maredsous, Rue de Maredsous 12, 5537 Denée. Er is een ruime parking voorzien vlak bij de start/finish (volg de gele parking pijlen).

    De locatie is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

   • Dagindeling - Uurschema

    05.30 – 12.55: opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startbewijs

    06.00
     – 06.30 : vrije start EPIC200 - 200KM
    06.30 – 07.00 : vrije start EPIC200 - 200KM

    09.00
     – 09.30 : vrije start EPIC200 - 100KM
    09.30 – 10.00 : vrije start EPIC200 - 100KM
    10.00 – 10.30 : vrije start EPIC200 - 100KM
    10.30 – 11.00 : vrije start EPIC200 - 100KM
    11.00 – 11.30 : vrije start EPIC200 - 100KM
    11.30 – 12.00 : vrije start EPIC200 - 100KM

    12.00
     – 12.30 : vrije start EPIC200 - 50KM
    12.30 – 13.00 : vrije start EPIC200 - 50KM

    21.00
    : Einde event

   • Afhalen stuurbordje

    Stuurbordjes worden vooraf opgestuurd indien u deze optie heeft aangeduid wanneer u zich inschreef. Heeft u dit niet gedaan? Log in in uw account en pas dit zelf aan. U ontvangt dit enkele dagen voor het event.

    Indien u meerdere deelnemers inschrijft, worden de sturboordjes opgestuurd naar het adres van de accounthouder. Zorg dat het adres in uw account correct en volledig is.


    De extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt, Scarff® of plooibare cup) kan je de dag van het event ter plaatse afhalen.
    Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat.
    Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

   • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Douches - Kleedkamers

     Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, worden douches, kleedruimtes en bewaring sporttassen op dit ogenblik niet aangeboden.
   • Ongevallenverzekering

    Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

   • Goede doel Think Pink

    De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.    Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


    BEWEGEN GEEFT LEVEN

    Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


    THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

    Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

    • Informeren over borstkanker
    • Sensibiliseren over het belang van screening
    • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
    • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

    Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

    Meer info vind je op think-pink.be  

   • Fotoservice

    Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


    Facebook   
   • Organisatie

    De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

    Dit event maakt deel uit van de EPIC series.   Wedstrijd informatie


   • Startprocedure

    Er is voor dit event geen gezamenlijke start

    Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, geldt het vrije start principe voor iedere afstand. U heeft een specifiek tijdslot om te starten. Dit tijdslot dient te allen tijde te worden gerespecteerd.   

    Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn rijdt. Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te rijden, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

   • Tijdslimieten

    Er kan gefinished worden tot 21u. 18u voor de 50km.

   • Tijdsregistratie / Live coverage

    Op je stuurbordje kleven er 1 of 2 timing chip(s). Zorg ervoor dat je je stuurbordje steeds op de juiste manier vastmaakt en dat je de chips niet plooit. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

    Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er passeert, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

    Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete deelnemers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

    Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

   • Podium / Prijsuitreiking

    Rekeninghoudend met de huidige hygiënevoorschriften is er geen podiumceremonie voor dit event. 

    Er worden geen prijzen voorzien voor de winnaars.


   • Bevoorradingen / Persoonlijke dropbag

    Raadpleeg de tab “parcours” om gedetailleerde informatie te krijgen over de bevoorradingen. 

    Opgelet, rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn vallen veel bevoorradingen weg en zijn de bevoorradingen beperkt.   

    U ontvangt bovendien een racebriefing een aantal dagen voor het evenement waarin duidelijk aangeven staat op welke manier de bevoorradingen verlopen en wat verwacht wordt om de voorschriften na te leven.


   Media


   • EPIC 200 - 2019

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) .


    Resultaten


    EPIC200 F.A.Q. 's


    • Is de route volledig afgepijld en zijn er seingevers voorzien?

     Het parcours is volledig uitgepijld met duidelijk zichtbare pijlen. De splitsingen worden aangeduid met grote borden zodat je deze niet kan missen. Seingevers worden standaard niet voorzien.

     In alle geval betreft het steeds een (recreatieve) fietstocht en géén wedstrijd. De wegcode moet dan ook ten allen tijde gerespecteerd worden. Op de echt gevaarlijke punten worden extra signalisatieborden voorzien.

    • Kan ik op hulp rekenen bij pech onderweg?

     Ja, je krijgt bij vertrek een noodnummer mee. In geval van (onherstelbare) mechanische pech kan je dit nummer bellen en zullen we de beste oplossing zoeken. Let wel op: door de uitgestrektheid van het parcours is het mogelijk dat je eventjes zal moet wachten.

     In geval van een ongeval of zware verwonding bel je steeds eerst 112, deze zullen het snelst ter plaatse zijn. Aan de bevoorradingen en aankomst is een basis EHBO-kit aanwezig.

    • Mag ik deelnemen met een e-bike?

     NEE. Voor de Epic200 is het gebruik van een e-bike niet toegestaan o.w.v. de tijdsopname. 

    • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

     Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

     Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

     Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

     Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

    • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

     Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


    • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


     We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

     Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

     Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


     • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

     • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

     • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

    • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

     De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

    • Waarom dien ik een stuurbordje te bevestigen? Hoe doe ik dit juist?

     Het stuurbordje geldt als inschrijvingsbewijs. Voor de Epic200 wordt dit eveneens gebruikt voor de tijdsopname. Met stuurbordje heb je onderweg recht op een uitgebreide bevoorrading en kan je makkelijk je fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.

     Je bevestigt het bordje aan je stuur met behulp van de spanbandjes die je ontvangt bij afhaling van het stuurbordje. Je dient na de tocht het stuurbordje niet terug in te leveren, hou dit gerust als souvenir.

    • Is er een tijdsregistratie?

     Ja

    • Kan ik korting krijgen op vertoon van mijn lidkaart van een wielerfederatie (VWB, WBV, ...)?

     Neen, wij zijn niet aangesloten bij een federatie en kunnen de leden dan ook geen korting geven.

    • Is er een bike wash voorzien?

     We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

    • Krijg ik een certificaat na afloop van de tocht?

     Ja. Via de link naar de resultaten kan je een persoonlijk certificaat/diploma downloaden met daarop jouw behaalde tijd.

    • Is een (PETZL) hoofdlamp verplicht?

     Voor de start van de EPIC200 is het verplicht om een (petzl)hoofdlamp en/of verlichting te hebben. 

     Ook voor de 100km binnen de tijdslimieten is een (Petzl) hoofdlamp verplicht.

    TRAIL D'ORVAL FLORENVILLE - Nog (maar) 50 plaatsen beschikbaar