Nature

NaturaRun Hageland

vanaf €13,00
Organisator:

18km-15km-11km-5km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de NaturaRun Hageland te Holsbeek (18 - 15 - 11 - 5km). Dit event maakt deel uit van Runners' Lab NaturaRun series.


De NaturaRun Hageland gaat door! We hebben toestemming gekregen van de gemeente Holsbeek om het event te spreiden over 2 dagen. We staan 100% achter dit concept en dankzij enkele noodzakelijk aanpassingen gaat de NaturaRun Hageland alsnog covid veilig door!


Zowel op zaterdag als op zondag zijn er 2 tijdslots (9h-12h en 12h-15h) waarbinnen maximaal 200 lopers kunnen starten op onze afgepijlde parcoursen (5-11-15-18km). Elke deelnemer krijgt als extra, een waardebon van 10 euro van Runners' Lab. Meer informatie over deze aangepaste maatregelen kan je in de info tabs hieronder terug vinden.


Deze NaturaRun biedt een uniek parcours doorheen het Chartreuzenbos. Dit natuurgebied ligt vlak bij Leuven en is een echt pareltje, met prachtige bospaden, wilde single tracks en – het moet gezegd – pittige hellingen! Jullie kunnen kiezen uit afstanden van 5, 11, 15 en 18 km en onderweg genieten van een winters landschap met gevarieerde natuur en interessante vergezichten. We slaan de handen in elkaar met de Gemeente Holsbeek en het Agentschap voor Natuur en Bos om jullie van dit moois te laten genieten. Maar let op, deze editie is de pittigste NaturaRun van de familie, dus smeer die kuiten nog maar eens goed in en schrijf je snel in, want het zal hier snel vollopen.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel.
Het loont dus om je snel in te schrijven!Super Early BirdEarly BirdBasisprijs
5km€ 10
€ 12
€ 13
11km€ 13
€ 15
€ 16
15km€ 16
€ 18
€ 20
18km€ 19
€ 21
€ 23

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.com


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

De parcoursen gaan doorheen het Chartreuzenbos. Dit natuurgebied ligt vlak bij Leuven en is een echt pareltje, met prachtige bospaden, wilde single tracks en – het moet gezegd – pittige hellingen! 


 • 5km - 130m+

  • Vrije start binnen je gekozen tijdsslot
  • Geen bevoorrading
   • Parcours  GPX

    GPX beschikbaar voor download vanaf 10.01.2021

  • 11km - 270m+

   • Vrije start binnen je gekozen tijdsslot
   • Geen bevoorrading
    Parcours  GPX

    GPX beschikbaar voor download vanaf 10.01.2021.

   • 15km - 430m+

    • Vrije start binnen je gekozen tijdsslot
    • Geen bevoorrading
     Parcours  GPX

     GPX beschikbaar voor download vanaf 10.01.2021.

   • 18km - 520m+

    • Vrije start binnen je gekozen tijdsslot
    • Geen bevoorrading
    Parcours  GPX

    GPX beschikbaar voor download vanaf 10.01.2021.


   Praktische informatie


   • Covid-19 Maatregelen

    Ondanks de huidige Covid maatregelen zijn we er, in samenspraak met de gemeente Holsbeek, in geslaagd een alternatief concept aan te bieden zodat de NaturaRun Hageland zal kunnen doorgaan. Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen in een covid veilige situatie kan verlopen zijn onderstaande maatregelen genomen.

        - Het event zal worden gespreid over 2 dagen ipv 1 dag namelijk zaterdag 16 en zondag 17 januari.

        - Vrij startmoment - Kies je dag en tijdsslot. Als je bv. kiest voor zaterdag 9h-12h ben je vrij te starten tussen 9 en 12 op zaterdag. Opgelet: De finish wordt afgesloten om 17u.

        - Maximum van 200 lopers per tijdsslot

        - Borstnummer met timingchip wordt per post opgestuurd
            - Heb je reeds een membership startnummer? Gebruik je VIP borstnummer dan!
            - Heb je nog geen membership startnummer ontvangen? Het eerste uur van elk tijdsslot kan je je borstnummer ter plaatse afhalen.

        - Keuze uit 4 verschillende afstanden 

        - Start- & finish staan opgesteld aan de Sportschuur in Holsbeek

        - De tijdsregistratie begint te lopen na ongeveer 800m (bij het begin van het bos) en zal stoppen zo'n 500m voor het einde. 

        - Dagelijks Live tussentijden, resultaten en updates

        - 1 grote eindranking per afstand.

        - De parcoursen zijn permanent uitgepijld en worden dagelijks gecontroleerd

        - Elke deelnemer ontvangt als extra een waardebon van 10 euro van Runners' Lab

        - Geen opgebouwde event locatie. Zoek dus niet naar medewerkers van onze organisatie want die zullen niet aanwezig zijn. (Enkel tussen 9u en 10u en tussen 12u en 13u zal iemand van de organisatie aanwezig zijn voor deelnemers die hun startnummer niet tijdig via de post hebben ontvangen, voor de startnummers van de abonnées en voor afhaling T-shirt/Scarff indien besteld)

        - Geen bevoorradingen onderweg alsook geen eindbevoorrading aan de finish

        - Geen kleedkamers, douches of bewaring van sporttassen voorzien

        - Geen daginschrijvingen mogelijk

        - Indien een event alsnog niet kan doorgaan wegens een heropflakkering van COVID-19 krijgen deelnemers standaard een voucher (credits) twv 40% het inschrijvingsbedrag. Dankzij een extra optie bij jouw inschrijving kan dit bedrag opgetrokken worden naar 100%. De voucher (credits) is 1 jaar geldig, niet persoonsgebonden en te gebruiken op alle events van Sportevents. Worden niet meegerekend in de voucher : ACTI+ verzekering, administratiekost en donaties. Deze voucher wordt enkel gegeven indien een event niet kan doorgaan wegens COVID-19.  Voor individuele gevallen ( besmet met COVID-19 of reisrestrictie ) gelden steeds onze algemene annuleringsvoorwaarden.

   • Adres - Bereikbaarheid - Parking

    Start en finish aan de Sportschuur (Sint-Maurusstraat 2) te Holsbeek. Holsbeek ligt op 10km van Leuven. Parking is beperkt dus gelieve zoveel mogelijk met fiets/openbaar vervoer te komen of te carpoolen.

    Parkeren kan enkel aan de voetbalterreinen van VK Holsbeek: Verhaegenstraat 28, Holsbeek. En de omliggende straten zal er een parkeerverbod gelden.

   • Dagindeling - Uurschema

    Zaterdag 16/1 en Zondag 17/1

    09.00 - 12.00: Vrije start alle afstanden voor deelnemers met dit tijdsslot

    09.00 - 10.00: Verantwoordelijke ter plaatse voor niet toegekomen startnummers

    12.00 - 15.00: Vrije start alle afstanden voor deelnemers met dit tijdsslot

    12.00 - 13.00: Verantwoordelijke ter plaatse voor niet toegekomen startnummers

    17.00: Einde event (timing finish wordt afgezet)

   • Borstnummer en Tshirts

    Borstnummers:

    Borstnummers worden vooraf opgestuurd met de post. Indien u meerdere deelnemers inschrijft, worden de borstnummers opgestuurd naar het adres van de accounthouder. Zorg dat het adres in uw account correct en volledig is.

    Voor de abonnees: 

            - Heb je reeds een membership startnummer? Gebruik je VIP borstnummer dan!
            - Heb je nog geen membership startnummer ontvangen? Het eerste uur van elk tijdsslot kan je je borstnummer ter plaatse afhalen. Deze herbruikbare nummers worden dus NIET opgestuurd.


    Opmerking: Hebt u uw borstnummer niet tijdig via de post ontvangen? Kom dan tussen 9u en 10u of 12u en 13u naar de start. Een medewerker van de organisatie zal op dit voorziene tijdstip aanwezig zijn om u verder te helpen.

    T-shirts:
    Extra bestelde Scott T-shirts zullen samen met het borstnummer worden opgestuurd.

    Plooibare cup:
    Er zullen geen plooibare cups kunnen bezorgd worden. Deze worden ook niet met de post of dergelijke opgestuurd. Bent u reeds ingeschreven en hebt u hierbij een plooibare cup genomen? Log dan in op uw account en pas uw inschrijving aan door de plooibare cup optie "Ja" aan te passen naar "Nee". U zal hiermee het betaalde bedrag voor deze optie terug krijgen in de vorm van credits op uw account.


   • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

    Rekening houdend met de huidige hygiënevoorschriften, worden er geen douches en/of kleedkamers ter beschikking gesteld.

    Er wordt bijgevolg ook geen "bewaring sporttassen" voorzien.

   • Ongevallenverzekering

    Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

   • Goede doel ANB

    De organisatie steunt het goede doel Agentschap Natuur & Bos (ANB)). ANB werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

    Bij je inschrijving kun je een donatie voor het Agentschap Natuur en Bos doen.

   • Fotoservice

    Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


   • Organisatie

    De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

    Dit event maakt deel uit van de NaturaRun series.

   • Materiaal

    Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

    Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 4 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

    Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !   Wedstrijd informatie


   • Startprocedure

    Er is voor dit event geen gezamelijke start voorzien. Iedere ingeschreven deelnemer komt op zijn ingeschreven dag én tijdsslot lopen.

    De tijdsregistratie begint te lopen na ongeveer 800m (bij het begin van het bos) en zal stoppen zo'n 500m voor het einde. Dit zal worden aangegeven met borden. Je kan de eerste en laatste 100den meters dus rustig afleggen.

    Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen dien je dit ten allen tijde te melden aan de organisator.
   • Tijdsregistratie / Live coverage

    Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

    Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

    Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

    Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 


   • Podium / Prijsuitreiking

    Rekeninghoudend met de huidige hygiënevoorschriften is er geen podiumceremonie voor dit event.

   • Bevoorradingen / Geen plastic bekers

    Rekeninghoudend met de huidige hygiënevoorschriften zijn er geen bevoorradingen voorzien.

   Media


   • 2021

    Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

    • 2020

     Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).

     • 2019

      Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben)​.

      Resultaten


      • 2021

       Klik hier voor de resultaten van 2021. (beschikbaar vanaf 16/01/2021)

      • 2020

       Klik hier voor de resultaten van 2020.

      • 2019

       Klik hier voor de resultaten van 2019.

      NaturaRun Hageland F.A.Q. 's


      • Wat is het verschil tussen een Trailrun en een NaturaRun?

       Bij trailruns ligt de nadruk op avontuur. De routes zijn bijna volledig off-road en gaan over uitdagende paden. Hellingen kunnen erg steil zijn, soms moet je door een rivier, sommige stukken bestaan uit glibberige rotsblokken. Voor deze wedstrijden is wat lef en ervaring nodig.

       Naturaruns zijn de ‘light’ versie van trailruns. Ze spelen zich af in prachtige natuurlandschappen maar zijn minder technisch. Naturaruns gaan over bospaden of door velden en zijn toegankelijk voor lopers van elk niveau.


      • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

       Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 

       Wandelstokken zijn toegelaten.

      • Zijn er finisher medailles voorzien?

       Er zijn geen medailles voorzien.

      • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

       Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

       Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

       Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

       Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

      • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

       Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


      • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


       We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

       Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

       Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


       • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

       • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

       • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

      • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

       Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

       De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

       Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

      • Waarom moet ik een verplichte bijdrage doen aan ANB?

       Het Agentschap Natuur en Bos geeft ons de mogelijkheden om in de natuur te lopen. Door een bijdrage te leveren aan het ANB dragen we ons steentje bij om de natuur te onderhouden, uit te breiden of om bomen, planten, struikgewassen en bloemen te planten.

       Alle donaties gaat integraal naar het betrokken gebied en de boswachters gaan deze fondsen zo goed mogelijk besteden opdat we nog lang kunnen genieten van de prachtige natuur.