Nature

Houffalize à Vélo

vanaf €10,00
Inbegrepen in de prijs : 

Hoogkwalitieve GPX bestanden met waypoints
Je ontvangt steeds de GPX en roadbook van de 4 lussen
Roadbook vol info , nuttige plaatsen onderweg, tips...
Waardebon 15 euro bij hotel Vayamundo 
Waardebon 100 euro bij Vakantiehuis Ardennen
Organisator:

Sportevents, organisator van tientallen evenementen per jaar, heeft vier geweldige lussen ontworpen van 78, 105, 156 en 200km die vertrekken vanuit Houffalize richting de mooiste pittoreske steden van Luxemburg. Afhankelijk van de afstand die u kiest, komt u door Clervaux, Esch-sur-Sûre, Wiltz of Bourscheid. 


Wat mag je verwachten: 

Uitstekende kwaliteit van het wegdek, geen putten op deze route in de afdalingen!
Onbekende hellingen, wegen en dorpjes.
Parcoursen met de nodige klimmeters maar voor iedereen toegankelijk.

Er zijn 20 gezamenlijke kilometers. Je kan dus perfect in groep vetrekken, verschillende lussen kiezen en toch het eerste deel samen fietsen.

Wij hebben de routes zo ontworpen dat de beginkilometers voor alle lussen gezamenlijk zijn, ideaal als er niveauverschillen in uw groep zijn.

Houffalize à Vélo - 78km en 1350 D+

Deze lus is voor iedereen toegankelijk en voert je door het noordelijke deel van Luxemburg. Met 1350 hoogtemeters is het een tamelijk glooiend en evenwichtig parcours. De grootste klim ligt net voor de helft, zodat je eerst van het landschap kunt genieten zonder schrik te hebben van een steile klim op het einde. Maar vergis je niet, niets is plat in Luxemburg.
 

Houffalize à Vélo - 105km en 1680 D+


Met 105km op de teller kan je tot diep in de afgelegen gebieden van Luxemburg rijden. Deze glooiende route voert je door Wiltz met zijn prachtig kasteel en gaat dan richting Kautenbach met zijn 3,6 km lange klim.

Je zal ook Clervaux doorkruisen, een oud middeleeuws stadje.Houffalize à Vélo - 156km en 2600 D+


Gedurende 156km krijg je de kans om over de mooiste wegen van de streek te rijden en droomlandschappen te aanschouwen. Deze tocht, met zijn 2600 hoogtemeters, is voor ervaren fietsers. Je steekt de stuwdam van het meer van Haute Sûre over en komt langs 4 middeleeuwse stadjes. Ook passeer je het beroemde kasteel van Bourscheid, het grootste kasteel van Luxemburg.Houffalize à Vélo - 200km en 3400 D+


Voor de liefhebbers van lange afstanden is dit een tocht om nooit te vergeten: 200 km over perfecte wegen, vergezeld van dromerige landschappen en bekende middeleeuwse stadjes uit Luxemburg! Deze route zal je veel plezier bezorgen!

Met 3400 hoogtemeters is dit parcours een echte uitdaging, veeleisend maar de moeite waard !


TRAIL D'ORVAL - Nog (maar) 50 plaatsen beschikbaar