Nature

TriNatura - Grand Raid

 
 
vanaf €145,00
Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 21-03-2021.


XL - LONG - SHORT

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de TriNatura - Grand Raid in Nisramont (La Roche-en-Ardenne) (XL - Long - Short). Dit evenement maakt deel uit van de TriNatura Series


De TriNatura - Grand Raid Nisramont editie 2021 gaat door op zondag 28 maart 2021. Deze adventure race voor duo's in La Roche is intussen uitgegroeid tot een klassieker: in 2021 is het de 10de editie! En speciaal daarvoor zal er naast de gewone Grand Raid ook een Grand Raid XL voorzien worden, gespreid over zaterdag en zondag. Meer info en inschrijvingen vanaf 25 september 2020.


De deelnemers aan de Grand Raid XL leggen zaterdagochtend een team trail af van 13km. Na de middag doen zij een MTB proef van 25km. Op zondag doen zij de Grand Raid. Er zal een combi klassement worden opgemaakt. 


Op zondag is het de Grand Raid. Wave 1 is voor de deelnemers aan de XL en wave 2 is voor de "gewone' Grand Raid. Voor het klassement wordt wave 1 en 2 samen genomen. Wave 3 is voor de Grand Raid short. Gestart wordt er met 4km kayak op het stuwmeer van Nisramont. Daarna volgt een pittig Ardens MTB-parcours van 22km richting het epicentrum van het event: Bérismenil. De trailrun van 8km die daarop volgt leidt de deelnemers over de prachtige rotsformatie van Le Cheslé. Hierna volgt nog een MTB-proef van 9km, iets minder technisch maar met de nodige hoogtemeters. Afsluiten doen we met een Run-Bike van 4km. Er is ook een kortere afstand in dezelfde mooie omgeving maar met wat minder hoogtemeters: 2km kajak, 19km MTB, 6km trailrun en 4km runbike.


Daag je maatje uit en schrijf je in voor een dag of weekend vol offroad avontuur. Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

Hieronder vindt u de parcourskaartjes. Parcoursen MTB en Trailrun voor de Grand Raid XL op zaterdag volgen later.


De Kajakproef (2km voor korte afstand en 4km voor volledige ) is een heen en terug parcours op de barrage met start en aankomst aan het ponton naast de stuwdam. Er zijn 3 waterstarts – 2 voor de volledige en eentje voor de Korte afstand.


MTB 1 Barrage – Berismenil : Totale afstand 22km met 770 hoogtemeters (19km voor de korte afstand).


Trailrun: Totale afstand 8km met 280 hoogtemeters (6km voor de korte afstand). 


MTB2 Berismenil – Berismenil: Totale afstand 9km met 350 hoogtemeters (enkel voor de lange afstand).


Run & Bike: De RunBike is het laatste onderdeel van de Grand Raid. Je vertrekt als duo uit de wisselzone en neemt 1 MTB mee. Er moet telkens 1 deelnemer van het team fietsen (mountainbike) en de andere deelnemer loopt. Tijdens de RunBike kunt u onbeperkt wisselen. Na de RunBike passeren de deelnemers door de wisselzone. Daar moet de MTB op de voorziene plaats achtergelaten worden. De laatste 200m van de wisselzone naar de finish dient door beide deelnemers al lopend afgelegd te worden! Totale afstand 4km met 125 hoogtemeters en voornamelijk over brede paden.  


* De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.


 • Parcours Grand Raid Lange Afstand

  GPX beschikbaar voor download vanaf 21/03/2021.

 • Parcours Grand Raid Korte Afstand

  GPX beschikbaar voor download vanaf 21/03/2021.

Praktische informatie


 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. De finish, T2 & wedstrijdsecretariaat bevinden zich hier. Bérismenil is een deelgemeente van La Roche en ligt op 45min van Luik, 1u35min van Brussel en 1u50min van Antwerpen. Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize. Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.  De kayakstart is aan de barrage van Nisramont. U fietst het best naar de start (8km waarvan de laatste 4km afdaling). Reken op een 20 minuutjes fietsen. U kunt voor de start een persoonlijke zak (1 per team) afgeven met bv een thermojas, die we terug naar boven in Berismenil brengen. • Dagindeling - Uurschema

  Zaterdag 27 maart 2021

  08.00 – 09.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers deelnemers XL (* met timingchip).

  09.00: Start Team Trail voor deelnemers XL in Bérismenil.

  15.00: Start MTB-proef voor deelnemers XL in Maboge.

  16.00 – 17.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers (* met timingchip).


  Zondag 28 maart 2021

  08.00 – 11.00: Secretariaat Bérismenil open – afhalen nummers (* met timingchip).

  08.30 – 11.00: Wisselzone 2 Bérismenil open voor plaatsen loopschoenen – genummerde plaatsen.

  09.00 – 09.25: Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – Enkel teams van Wave 1 toegelaten!

  9.30: start Wave 1 deelnemers XL.
  10.15 – 10.25
  : Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – Enkel teams van Wave 2 toegelaten!
  10.30
  : Start Wave 2 Lange afstand.

  11.15 – 11.25: Wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB Teams Korte Afstand –  geen genummerde plaatsen.

  11.30: Start Wave 3 Teams Korte afstand.

  18.00: Einde event.


  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op die afstand gehouden. De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij aankomst zondag. In ruil ontvangt u uw finisher shirt.

  Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal.

 • Aanmeldingsprocedure

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt. Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van duo naar solo dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

  Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 2 wegwerp borstnummers – deze dient bij het fietsen en kayak achteraan te worden gedragen en bij het lopen en Run-Bike vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 2 stuurborden.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden bij aankomst.
  • Spanbandjes voor stuurbord vast te maken.
  • 1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar de wisselzone in Berismenil gebracht door de organisatie en zal na de wedstrijd beschikbaar zijn.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Deelnamepakket

  Inbegrepen in de inschrijvingsprijs zijn:

  • Huur van kayak en peddels
  • Volledige afgepijlde parcoursen
  • Elektronische tijdsregistratie met live timing
  • Kwalitatieve bevoorradingsposten
 • Douches - Kleedkamers

  Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers aan de voetbalterreinen (gelegen tussen finish en T2). Gelieve vuile schoenen buiten al uit te doen.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

  Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.

 • Overnachten / Logement

  Vakantiehuis Nisramont

  In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche. 


  Vayamundo Houffalize

  Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

  Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be


  B&B Au Canard

  Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.


  Camping Buitensport

  Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport 


  Cabin in the woods

  In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen. Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt. 


  La Laiterie

  Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie. 


  Les 5 Ourthes

  In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.


  Les Cabanes de Rensiwez

  Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier Event informatie


 • Startprocedure

  De kayak start van de TriNatura - Grand Raid is aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km van Bérismenil en de deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen (signalisatie naar de start wordt voorzien). Vertrek zeker tijdig naar de start. Wave 1 start om 9u30, wave 2 om 10u30 en wave 3 (korte afstand) om 11u30. Nadat de MTB in de wisselzone is gezet, nemen de deelnemers een kayak en gaan ze te water. Daar worden de boten opgelijnd op 1 lijn en zal de start worden gegeven.

 • Tijdslimieten

  Na kajak: 45 min

  Na MTB1: 3h30

  Na run: 5h

  Na MTB2: 6h30

  Indien u deze limiettijden niet haalt zal u de wedstrijd niet kunnen verderzetten.

  Trail en MTB voor XL op zaterdag: tba

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

 • Podium / Prijzenpot

  De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish. Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

  Podia voor overall herenteams, overall damesteams en overall mixed teams (naturaprijzen). Aparte categorie en podia voor brandweermannen, hulpdiensten en politie met naturaprijzen (enkel voor de lange afstand).

  Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen

  In de wisselzone in Berismenil zal er een bevoorradingspost aanwezig zijn, waar men de bidons zal kunnen opvullen of enkele versnaperingen nuttigen. Bevoorrading door supporters toegestaan. Ook aan de finish is er een eindbevoorrading.

  Trail en MTB voor XL op zaterdag: tba

  We vragen aan alle deelnemers om respect te hebben voor de natuur en enkel afval weg te werpen aan de bevoorradingsposten. Het wegwerpen van afval buiten deze zones kan resulteren in diskwalificatie.


 • Toeschouwers

  Supporters kunnen komen kijken naar de start van de kayak proef op het meer van Nisramont. U kan de deelnemers vervolgens tijdens de eerste MTB-proef zien in Maboge (La Roche). De rest van de wedstrijd is best te volgen in Bérismenil. Hier is de wisselzone en de aankomst.

  Tijdens het event zal er ook een live timing voorzien worden zodat de supporters hun favoriete atleten kunnen volgen.

 • Firemen categorie

  Naar jaarlijkse traditie is er tijdens de TriNatura - Grand Raid een appart klassement voorzien voor de hulpdiensten. Wil men meedoen in deze brandweermannen categorie dan moeten beide leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen. Enkel voor de lange afstand.Reglementen


 • Specifieke wedstrijdregels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke GRAND RAID regels :

  • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
  • Teams mogen geen eigen kajaks of peddels gebruiken. Het ronden van de boeien aan het keerpunt gebeurt naargelang de instructies van de begeleidende kajaks.
  • Teams moeten zelf na de kajakproef hun boot – peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot.
  • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd. E-bikes zijn niet toegelaten.
  • De mtb proef alsook de laatste run-bike proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm Men mag GEEN extra of derde mtb voor de laatste run-bike gebruiken.
  • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
  • Tijdens de afsluitende run-bike moet er onderling niet gewisseld worden en mag men onbeperkt wisselen. De afstand tussen beide teamleden is vrij – doch moeten ze samen finishen en telt de tijd van de laatste over de streep.
  • Na de RunBike passeren de deelnemers door de wisselzone. Daar moet de MTB op de voorziene plaats achtergelaten worden. De laatste 200m van de wisselzone naar de finish dient door beide deelnemers al lopend afgelegd te worden! 
  • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij loopt de laatste run-bike en kan zo nog finishen. De tijd telt echter niet mee in de rangschikking.
  • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons – gels – verpakkingen etc resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
  • Wil men meedoen in de brandweermannen categorie moeten beiden leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen.


  AANMELDEN

  Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken.

  U ontvangt :

  2 wegwerp borstnummers – deze dienen bij het MTB achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel!)

  4 spanbandjes voor stuurbord vast te maken

  2 stuurborden

  1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar Berismenil gebracht door de organisatie en zal na de wedstrijd beschikbaar zijn.

  VERGEET NIET UW KLEDIJZAK VAN ‘s MORGENS AF TE HALEN in de wisselzone!

Media


 • Foto's 2021

  Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.


  • Foto's 2019

   Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


   • Foto's 2018

    Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben) en/of de event pagina van Sportograf. Daar kan je ook jouw persoonlijke foto's bekijken / aan kopen.


    Resultaten


    • 2021

     Klik hier voor de resultaten van 2021 (vanaf 28/03/2021).

    • 2019

     Klik hier voor de resultaten van 2019.

    • 2018

     Klik hier voor de resultaten van 2018.

    • 2017

     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand 2017.
     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2017. 
     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand 2017 - Brandweerklassement.
     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2017 - Brandweerklassement.

    • 2016

     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont kort afstand 2016.
     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2016. 

    • 2015

     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand 2015.
     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand 2015. 

    • 2014

     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont korte afstand - 2014.
     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont lange afstand - 2014. 

    • 2013

     Klik hier voor de resultaten van de Grand Raid Nisramont 2013.

    F.A.Q. 's


    • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

     We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

    • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan de Grand Raid?

     Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

    • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

     Je zal jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog juist is afgepijld en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

    • Is het parcours verkeersvrij?

     Het parcours is niet verkeersvrij. Wanneer je op de openbare weg komt, moet je de verkeersregels en seingevers respecteren.

    • Mag ik deelnemen met een e-bike?

     Nee, E-bikes zijn niet toegestaan tijdens onze multisport events.

    • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

     Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

     Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

     Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

     Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

    • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

     Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


    • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


     We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

     Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

     Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


     • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

     • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

     • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

    • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

     De GPX-files van de verschillende parcoursen worden ter beschikking gesteld in de week voor het evenement. Dit via de site en via de briefing die per mail naar alle deelnemers wordt gestuurd.

    • Kunnen we een fiets/mtb huren?

     Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt. Bij camping Buitensport in Houfalize kan je alvast terecht voor een MTB.

    • Is eigen bevoorrading toegestaan?

     Persoonlijke bevoorrading is toegestaan.

    • Krijg ik een finisher-shirt?

     Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

    • Is er een bike wash voorzien?

     We hopen natuurlijk op stralend fietsweer maar bij echt slecht weer zullen we een mogelijkheid voorzien om je fiets af te spuiten.

    • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

     Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

    • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

     We werken niet met een wachtlijst. Als mensen annuleren komen deze plaatsen vrij en kan je via de Larssie inschrijven. Je kan onze site en sociale media in het oog houden waar we zullen communiceren als er plaatsen vrijkomen.

    Als abonnee kunt u onbeperkt gratis deelnemen aan alle events vanaf 5€/maand   WORD NU LID  Bekijk hier de COVID-19 MAATREGELEN