Nature

EPICTRAIL Brussel

vanaf €10,00
Inbegrepen in de prijs : 

1 Hoogkwalitieve GPX / Route
Roadbook vol info , nuttige plaatsen onderweg, tips...
Waardebon 5 euro bij deelname aan een trail event van Sportevents
Waardebon 10 euro bij Runners' Lab
Waardebon 100 euro bij Vakantiehuis Ardennen
Ranking of Klassement  (niet verplicht)
Organisator:


GPX - CHALLENGE van  66km en 910m+


Sportevents, organisator van jaarlijks tientallen trailrun- en wandelevents heeft in he grootste woud van het land een prachtige epictrail uitgestippeld. Deze ultra trail verbind drie parcoursen uit het Sportevents gamma. De Trail de Bruxelles, Naturarun Hoeilaart en Naturarun La Hulpe vormen samen het decors voor deze Epictrail Brussel.

De juiste weg vind je door het volgen van de GPX-route. Deze leg  je al lopend of al wandelend af in 1 of meerdere keren. Indien je in aanmerking wil komen voor het klassement moet je deze challenge wel in één keer afleggen. De route bevindt zich op mooie en uitdagende wandelpaden en is voor 95% offroad. Al lopend paseer je enkel interessante bezienswaardigheden zoals de Renbaan van Bosvoorde, de koninklijke loge op de renbaan van Groenendaal en het Kasteel van La Hulpe! Alle cafés, stopplaatsen en interessante plaatsen zijn mooi aangeduid als waypoints. Ons uitgebreid roadbook bevat naast de contactgegevens van iedereen op de route, openingsuren ook handige tips & tricks voor onderweg.

Wil je graag weten vanaf wanneer deze route te downloaden valt, klik dan hiernaast op de groene download knop en laat je mail adres achter. 

OPGELET - ROUTE NIET TOEGANKELIJK VOOR MOUTAINBIKERS OF FIETSERS !

 • 66km - 910m+

  • Start & aankomst : DUBOISLAAN 1B, 1560 HOEILAART
  • Bevoorrading: Na 48km kom je opnieuw aan het startpunt. Onderweg zijn verschillende mogelijkheden om bevoorrading te kopen. 
  • Parkeermogelijkheden : Gratis parking ter hoogte van de start & aankomst.
  • Afstand en hoogtemeters : 66km - 910m+
  • Geen rivier oversteken.
  • Raadpleeg steeds de maatregelen die van kracht zijn in België.
  Je kan de route ook opdelen in verschillende lussen. De langste lus (geel) is die richting Tervuren met 31,4km. De twee andere lussen zijn iets korter. Met de lus (rood) richting La Hulpe leg je 18,3km af. Voor de kortste lus (blauw) richting de renbaan van Bosvoorde moet je 16,7km afleggen. Voor de lus richting Bosvoorde en Tervuren zul je een doorsteek moeten maken op het parcours ter hoogte van km 13,4 en 44,8. Je kan deze verschillende lussen ook starten vanop een andere plaats. In het roadbook staan alle parkeermogelijkheden langs het parcours beschreven. 
 • Le Jardin du Pesage

  Vroeger was het Weeglokaal de plaats waar de jockeys gewogen en eventueel ballast meekregen. Sinds september 2018 beleeft Le Jardin du Pesage zijn tweede jeugd en is het een uniek, ludiek en sympathiek familierestaurant met een prachtig terras geworden. De decoratie is van de hand van interieurarchitect Lionel Jadot, die het samenspel van de lijnen van het gebouw in zijn oude glorie herstelde. Le Pesage verwelkomt je graag om gezellig te tafelen met familie of vrienden en te genieten van de heerlijke keuken of en drink op de prachtig terras te hebben. Meer info kan je vinden op hun website : https://www.lejardindupesage.be/

   


 • Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

  Het Africamuseum in Tervuren staat wereldwijd bekend als één van de mooiste en meest indrukwekkende Afrikamusea. Het nieuwe museum dompelt je onder in de heel diverse natuur van het continent en verrast je ook met culturele rijkdommen en creatieve steden. Het toont het leven zoals het er is, laat je de oudste en nieuwste tradities van taal en muziek horen en richt de blik op een duurzame relatie tussen Afrika en Europa vanuit de harde koloniale geschiedenis die ons land met Centraal-Afrika deelt.

   


 • Het Kasteel van Terhulpen

  Op enkele minuten van Brussel, in het hart van Waals-Brabant, herbergt het park het Kasteel van Béthune, gebouwd in 1842 naar het model van de kastelen van de Loire. Het is omgeven door een perfect symmetrische Franse tuin, opgesmukt met decoratieve beelden. Het Kasteel van La Hulpe is nu bezit van het Waalse Gewest. Het kasteel is niet toegankelijk voor het grote publiek, maar leent zich wel voor allerlei evenementen.

   


 

Hoewel de meesten  onder jullie gewoon gaan genieten van deze route, zonder naar het uurwerk te kijken, willen we toch een zeker competitie aspect aanbieden. Veel succes aan iedereen, ongeacht hoe snel je bent en vergeet niet te genieten onderweg !

Om te worden opgenomen in deze ranking dien je ons een link van jouw activiteit op Strava, Garmin Connect, Polar Flow of andere te bezorgen.
Dit kan door in te loggen in uw account en het resultaat via jouw inschrijvingen op te laden. Vervolgens plaatsen we je hier in onze ranking.
De tijd is inclusief alle rustpauzes, alle eventuele stops worden bijgeteld.


66km

Ranking 66km

TRAIL D'ORVAL - Nog (maar) 50 plaatsen beschikbaar