Nature

The Cave Triathlon

vanaf €60,00
Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 20-06-2021.


1/8 triathlon - 111 triathlon

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents


Officiële webpagina van The Cave Triathlon te Kanne (1/8 en 111 triathlon) georganiseerd door Sportevents. Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.


Op zondag 20.06.2021 zal in het Limburgse “Kanne” de vierde editie van de unieke Cave Triathlon plaats vinden. Zwemmen in het Albertkanaal, een fietsparcours met de Slingerberg als scherprechter en een spectaculair loopparcours vormen de basis van deze unieke wedstrijd. Uiteraard zal een passage doorheen de mergelgrotten van Kanne niet ontbreken in deze unieke triathlon.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste korting

2de korting

Basisprijs

4de periode

1/8

€35,00

€45,00

€50,00

€60,00

111

€90,00

€105,00

€120,00

€135,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.comBekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Praktische informatie


 • COVID-19 MAATREGELEN

  Bovenop de in België geldende algemene maatregelen in verband met het Corona virus gelden er volgende specifieke maatregelen voor dit event:

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in heel de omgeving van het parcours, de wisselzone en de finishzone. Voor de wedstrijd voorziet u uw eigen (wegwerp) mondmasker. Aan de finish zal u een masker van de organisatie krijgen.
  • Supporters/begeleiders worden zo veel mogelijk gevraagd thuis te blijven.
  • Registratie: Tussen de voorziene tijdsspanne dient elke atleet zich aan te melden aan het secretariaat voor het afhalen van borstnummer, stickers, timingchip,.. Na afhalen van dit wedstrijdmateriaal wordt gevraagd terug te gaan naar de auto om daar het nodige klaar te maken.
  • Check-in: Vanaf het inchecken van het materiaal in de wisselzone wordt heel het wedstrijdgebied in 3 zones verdeeld. Het is hierbij belangrijk je in te checken in de zone die jou toebehoort. Je komt hierbij langs de voorziene route de zone binnen en blijft voor de overige tijd in afwachting van de start in deze zone! Ook de wisselzone wordt voor de check-in tijdelijk met linten in 3 zones verdeeld. Ook hier is het de bedoeling steeds in de voorziene zone te blijven!
  • Startprocedure: De start zal gebeuren in waves volgens de verschillende ingedeelde zones, telkens 5min tussen elke wave. 5min voor de start zal zone 1 in het water gelaten worden. Als iedereen van zone 1 in het water ligt zal zone 2 naar de start geroepen worden. Wanneer iedereen van zone 1 vertrokken is worden de atleten van zone 2 in het water gelaten,…  U houdt uw masker op totdat u in de startzone komt en werpt het dan in de voorziene vuilniszak.
  • Tijdens de wedstrijd dienen de deelnemers geen mondmasker te dragen.
  • Bevoorrading fietsen (enkel van toepassing op de 111 wedstrijd en dit vanaf de 3de ronde): Bidons met water en sportdrank worden aangereikt door mensen van de organisatie.
  • Bevoorrading lopen: Je moet zelf STOPPEN aan de bevoorrading en je beker zelf van tafel nemen! De beker moet verderop verplicht in de voorziene vuilbakken gegooid worden!
  • Finish: Bij aankomst dient u eerst uw handen te ontsmetten en dan een masker op te zetten (beiden worden voorzien). U dient zelf uw timingchip in de voorziene bak te leggen. Finisher T-shirt, water en cola alsook een kleine versnapering worden voorzien aan de finishzone. Mogen wij vragen om na de wedstrijd zo snel mogelijk de finishzone te verlaten.
  • Check-out: Gelieve na uw wedstrijd tijdig uw materiaal uit de wisselzone uit te checken en de wedstrijd te verlaten. De check-out zal via een aparte uitgang in de wisselzone georganiseerd worden.  Let op bij het uitchecken geen atleten te hinderen die nog aan hun wedstrijd zouden bezig zijn!
  • Er zijn geen douches/kleedkamers of bewaring van sporttassen voorzien.
  • Wij hopen op ieders medewerking om er ondanks deze maatregelen toch een geslaagd event van te maken.
 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  Secretariaat, swimexit, wisselzone en finish zijn allen gelegen ter hoogte van de brug van Kanne.

  ADRES : Jekerstraat 4, 3770 Riemst

  Parkeren dient zo veel mogelijk te gebeuren aan de overzijde van het kanaal en in het centrum van Kanne. Ook ter hoogte van de jachthaven van Kanne is parkeren mogelijk.

 • Dagindeling - Uurschema

  Zondag 20 juni 2021

  The Cave 1/8 Triathlon

  08.00 – 09.20
  : Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers

  09.20 - 09.50
  : Check-in ZONE 1 (Na inchecken zone niet meer verlaten)
  09.20 - 09.50: Check-in ZONE 2 (Na inchecken zone niet meer verlaten)

  09.55
  : ZONE 1 mag te water
  10.00: Start The Cave 1/8 Triathlon ZONE 1
  10.01: ZONE 2 mag te water
  10.05: Start The Cave 1/8 Triathlon ZONE 2

  10.50:
  Eerste finisher verwacht

  The Cave 111 Triathlon
  11.00 – 12.20: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen borstnummers

  12.20 - 12.50: Check-in ZONE 1 (Na inchecken zone niet meer verlaten)
  12.20 - 12.50: Check-in ZONE 2 (Na inchecken zone niet meer verlaten)
  12.20 - 12.50: Check-in ZONE 3 (Na inchecken zone niet meer verlaten)

  12.55: ZONE 1 mag te water
  13.00: Start The Cave 111 Triathlon ZONE 1
  13.01: ZONE 2 mag te water
  13.05: Start The Cave 111 Triathlon ZONE 2
  13.06: ZONE 3 mag te water
  13.10: Start The Cave 111 Triathlon ZONE 3

  16.10: Eerste finisher verwacht

  De verschillende podia worden zo snel mogelijk na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.

  De timing chip dient verplicht te worden ingeleverd bij het uitchecken van het materiaal aan de wisselzone. Zonder timing chip kan uw materiaal niet uitgecheckt worden.

  * Dit is een voorlopig tijdsschema. Starturen kunnen nog gewijzigd worden.

 • Aanmeldingsprocedure

  Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  Het is mogelijk om startbewijzen van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat. Zie ‘Dagindeling – Uurschema' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

  Bij vermelding van je startnummer ontvang je een enveloppe met daarin:

  • 1 wegwerp borstnummer – deze dient bij het fietsen achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan (gebruik een heupgordel).
  • 1 stickerset - Deze dienen te worden bevestigd aan de fiets en op de helm.
  • 1 badmuts.
  • 1 timingchip met velcro enkelband - deze dient aan de enkel bevestigd te worden. Na de wedstrijd moet deze chip terug afgegeven worden.
  • 1 Gekleurd polsbandje - deze dient zichtbaar aan de pols gedragen te worden en zal bepalen in welke ZONE je moet inchecken en moet aanwezig blijven in afwachting van de start van de wedstrijd.
 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers

  Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, worden douches en kleedruimtes op dit ogenblik niet aangeboden.

 • Ongevallenverzekering

  Deelnemers zijn standaard NIET verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Er kan optioneel één aangekocht worden aan 5 euro. De organistie is niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer voor, tijdens en na de wedstrijd.

 • Goede doel Think Pink

  De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.  Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


  BEWEGEN GEEFT LEVEN

  Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


  THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

  Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker
  • Sensibiliseren over het belang van screening
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

  Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

  Meer info vind je op think-pink.be  

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba, in nauwe samenwerking met JTTL (Jeugd Triatlon Team Limburg).

  Dit event maakt deel uit van de Triathlon Series.Event informatie


 • Startprocedure

  Starturen:
  10.00: Start The Cave 1/8 Triathlon ZONE 1
  10.05: Start The Cave 1/8 Triathlon ZONE 2

  13.00: Start The Cave 111 Triathlon ZONE 1
  13.05: Start The Cave 111 Triathlon ZONE 2
  13.10: Start The Cave 111 Triathlon ZONE 3

  Startprocedure:
  Het zwemmen vindt plaats in het Albertkanaal. Enkele minuten voor de start worden de atleten te water gelaten om zich op te lijnen tussen de startboeien. De wedstrijd zal dus gestart worden met de deelnemers reeds in het water. Er is geen mogelijkheid om vooraf in te zwemmen.

 • Tijdslimieten

  The Cave 1/8 Triathlon
  Zwemmen: 25min
  Zwemmen + fietsen: 1u20
  Finish: 2u00

  The Cave 111 Triathlon

  Zwemmen: 35min
  Zwemmen + fietsen: 4u
  Finish: 5u30

 • Drafting / Non-drafting

  The Cave 1/8 Triathlon
  Drafting/stayeren tijdens het fietsen is toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten
  . Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

  The Cave 111 Triathlon

  Drafting/stayeren tijdens het fietsen is niet toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn eveneens toegestaan.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat ontvang je een timingchip + velcro enkelband. Deze dien je stevig te bevestigen aan je enkel voor de start van de wedstrijd. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Vergeet zeker niet je chip en enkelband terug in te leveren na de wedstrijd!

 • Podium / Prijzenpot

  De prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

  Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

  The Cave 1/8 Triathlon

  Heren overall: Naturaprijzen
  Dames overal: Naturaprijzen
  AgeGroups 40+, 50+, 60+: Geen

  The Cave 111 Triathlon

  Heren overall: 600-400-300-200-100 euro
  Dames overal : 400-250-100 euro
  AgeGroups 40+, 50+, 60+: Geen

  * Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

 • Bevoorradingen

  The Cave 1/8 Triathlon
  Enkel tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...

  The Cave 111 Triathlon

  Tijdens het fietsen is een bevoorrading voorzien vanaf de 3de ronde. Hier worden drinkbussen (500ml) met water en drinkbussen (500ml) met sportdrank aangeboden. Tijdens het lopen worden bevoorradingsposten met water voorzien. Aan de aankomst wordt een uitgebreide bevoorrading voorzien met cola, water, zoute en zoete snacks, snoep,...Reglementen


 • Non-Drafting

  The Cave 111 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

  STAYERREGLEMENT EN STRAFPROCEDURE VOOR NON DRAFTING RACES

  De draftzone is 15m van het voorwiel tot aan jouw voorganger zijn achterwiel. Dit is dubbel zo lang dan bij een VTDL wedstrijd. Bij het inhalen/passeren van een voorganger hebt u 20 seconden de tijd om dit te doen. We hebben 8 scheidsrechters op de moto die gele kaarten uitdelen bij inbreuken op deze regel. Tevens hebben we 6 spotters die langs de kant staan en die ook gerechtigd zijn om inbreuken te noteren en door te geven.

  Bij gele kaarten (straftijd) krijgt u:

  • 1 gele kaart = Er wordt 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld aan de finish
  • 2 gele kaarten = DSQ

  Opgelet, indien uw nummer door 1 van onze vaste spotters wordt genoteerd gaat u tijdens de wedstrijd geen kaart zien, maar worden er wel 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld. Aan de finish gaat een bord uithangen met daarop alle nummers die een overtreding begaan hebben.

  Gele kaarten (straftijd) krijgt u bij:

  1. Inbreuk tegen de hierboven genoemde draftregels
  2. Langdurig langs de linkerkant van de weg rijden
  3. Inhalen / passeren van een deelnemer langs rechts
  4. Opzettelijk wegwerpen van bidons, gels en dergelijke verpakkingen BUITEN de dropzone (deze is 100m voor en na een bevoorrading )
  5. Fietsen in de wisselzone
  6. Zich laten begeleiden door iemand tijdens het lopen
  7. Zich laten bevoorraden door iemand buiten de DROP zone (100m voor en na een bevoorradingspost)

  Rode kaart (DSQ) krijgt u bij:

  1. 2 inbreuken die 5 minuten straftijd tot gevolg hebben
  2. Grof verbaal of fysiek geweld tegen een scheidsrechter of andere deelnemers
  3. Uitermate grof stayergedrag (op minder dan 5 meter afstand rijden)
 • Drafting

  The Cave 1/8 Triathlon is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

  Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten.
  Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.


 • Wetsuit

  Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

Parcours

* De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.


 • Parcours 111 triathlon

 • Parcours 1/8 triathlon

Media


 • Foto's - The Cave Triathlon 2018 - by Xavier Dessé

  Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).


  • Movie - The Cave Triathlon 2017

  Resultaten


  • The Cave Triathlon 2021

   De resultaten van The Cave Triathlon 2021 zijn live te volgen op 27 juni 2021.

  • The Cave Triathlon 2020 (LOCKDOWN EDITIE)

   Klik hier voor de resultaten van The Cave Triathlon 2020.

  • The Cave Triathlon 2019

   Klik hier voor de resultaten van The Cave Triathlon 2019.

  • The Cave Triathlon 2018

   Klik hier voor de resultaten van The Cave Triathlon 2018.

  • The Cave Triathlon 2017

   Klik hier voor de resultaten van The Cave Triathlon, korte afstand 2017.
   Klik hier voor de resultaten van The Cave Triathlon, lange afstand 2017. 

  F.A.Q. 's


  • Is er een fietshersteldienst aanwezig?

   We gaan er natuurlijk vanuit dat je fiets tiptop in orde zal zijn op de dag van het evenement. Moesten er toch nog kleine problemen zijn op de dag zelf dan is Tom van À BLOC er om u aan zijn mobiele werkstand te verwelkomen voor kleine depannage of snelle check-up. Deze service is volledig gratis maar eventuele nieuwe onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden.

  • Is een specifiek niveau vereist voor deelname aan jullie triathlons?

   Nee, alle niveau's zijn welkom. Je zorgt er wel best voor dat je de afstanden per discipline binnen de cut-off tijd kan afleggen. De tijdslimieten vind je bij event informatie.

  • Wat als ik de tijdslimiet niet haal?

   De limiettijden worden met enige menselijkheid behandeld. Moesten we toch merken dat atleten deze tijdslimieten totaal niet halen zullen deze jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. Na de cut-off tijden kunnen we niet garanderen dat het parcours nog verkeersvrij is en/of alle seingevers nog op post zijn. Als er specifieke regels zijn hier omtrent zal dit opgenomen worden in de race briefing.

  • Vanaf wanneer word ik in de veteranen reeks ingedeeld?

   Iedereen met een leeftijd van 40 jaar of ouder op 31 december van datzelfde jaar zal in de veteranen reeks ingedeeld worden. Men zal dus in de veteranen reeks worden ingedeeld vanaf het jaar dat men 40 jaar zal worden. Ben je op het moment van de wedstrijd nog 39 jaar en moet je later op het jaar nog 40 jaar worden zal je voor deze wedstrijd al wel in de veteranen reeks ingedeeld worden.

   Dezelfde werkwijze wordt aangehouden bij de categorieën 50+ (vanaf 50 jaar) en 60+ (vanaf 60 jaar).

  • Is het parcours verkeersvrij?

   Het parcours zal volledig verkeersvrij gemaakt zijn. De richtlijnen van politie en seingevers dienen ten allen tijden gerespecteerd te worden.

  • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

   Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


  • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


   We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

   Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

   Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


   • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

   • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

   • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

  • Kan ik de gpx van de parcoursen al krijgen?

   De GPX-files van de verschillende parcoursen kunnen terug gevonden worden in de tab "Parcours".

  • Is drafting toegelaten? Welke regels gelden er bij non-drafting?

   The Cave 1/8 Triathlon
   The Cave 1/8 Triathlon is een DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 1/8 triathlon dus toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen zijn niet toegelaten. Korte opzetstuurtjes (die niet verder komen dan de remgrepen) zijn net als schijfremmen wel toegestaan.

   The Cave 111 Triathlon
   The Cave 111 Triathlon is een NON DRAFTING wedstrijd. Drafting/stayeren tijdens het fietsen is in deze 111 triathlon dus niet toegestaan.

   Tijdritfietsen of fietsen met lange tijdritsturen, volle wielen en schijfremmen zijn toegestaan.

  • Kunnen we een fiets huren?

   Nee, wij beschikken niet over een fietsverhuurdienst. Je kan altijd in de buurt bij de lokale fietsenmaker informeren of die fietsen verhuurt.

  • Is eigen bevoorrading toegestaan?

   Persoonlijke bevoorrading is enkel toegestaan in het fietsen. Deze persoonlijke bevoorrading mag enkel toegediend worden op de slingerberg en dit op voorwaarde dat geen ander atleten gehinderd worden.

   Bij uitzonderlijk warme temperaturen is ook persoonlijke bevoorrading in het lopen toegestaan. Dit mag dan overal op het loopparcours aangeboden worden op voorwaarde dat geen ander atleten gehinderd worden.

  • Krijg ik een finisher-shirt?

   Elke finisher ontvangt een exclusieve finisher T-shirt aan de aankomst.

  • Krijg ik korting met een wedstrijdlicentie van de triathlonfederatie?

   Onze events zijn onafhankelijk van de triathlonfederatie georganiseerd en we kunnen daarom geen kortingen geven voor atleten die in het bezit zijn van een licentie.

  • Mag ik zwemmen met wetsuit?

   Bij een watertemperatuur van 23°C of hoger wordt een wetsuit verboden. Bedraagt de watertemperatuur 16°C of lager, is een wetsuit verplicht. De watertemperatuur wordt de dag voor de wedstrijd gemeten en meegedeeld via sociale media en SMS.

  • Mag ik met een opzetstuurtje/clip-on rijden op een drafting wedstrijd?

   Ja, dit mag maar het stuurtje mag niet voorbij de remgrepen komen.

  • De inschrijvingen zijn volzet, is er een wachtlijst?

   We werken niet met een wachtlijst. Bij een groot aantal annulaties worden deze plaatsen verzameld en zullen deze extra plaatsen op een later tijdstip opnieuw vrij gegeven worden om in te schrijven. Wanneer deze extra plaatsen zullen worden vrij gegeven zal gecommuniceerd worden via onze sociale media.

  TRAIL D'ORVAL FLORENVILLE - Nog (maar) 50 plaatsen beschikbaar